Help mijn hond heeft vlooien, wat nu?

puppy, pet, canine

Een hond met vlooien is een vervelend probleem waar veel hondeneigenaren mee te maken krijgen. Vlooien zijn niet alleen onaangenaam voor uw hond, maar kunnen ook allergische reacties en huidproblemen veroorzaken. Gelukkig zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen om vlooien op uw hond te bestrijden en te voorkomen dat ze terugkomen.

Waarom heeft mijn hond vlooien?

Vlooien komen overal vandaan en kunnen op uw hond terechtkomen door contact met andere besmette dieren, of door contact met besmette oppervlakken zoals gras, zand of meubels. Honden die veel buiten spelen of veel met andere honden in contact komen, lopen een groter risico op vlooienbeten.

Hoe herken ik vlooien op mijn hond?

Het is belangrijk om op tijd te herkennen of uw hond vlooien heeft, zodat u snel kunt handelen. Een van de eerste tekenen van vlooien op uw hond is het krabben of bijten aan bepaalde delen van zijn lichaam. Als u vermoedt dat uw hond vlooien heeft, kunt u zijn vacht nauwkeurig inspecteren op de aanwezigheid van kleine, zwarte beestjes of vlooienpoppen.

Hoe bestrijd ik vlooien op mijn hond?

Er zijn verschillende manieren om vlooien op uw hond te bestrijden, waaronder:

Chemicaliën

Er zijn veel chemicaliën beschikbaar om vlooien te bestrijden, waaronder spot-on producten, halsbanden en tabletten. Deze producten werken door de vlooien te doden die op uw hond zitten en te voorkomen dat nieuwe vlooien zich nestelen. Het is belangrijk om een product te kiezen dat geschikt is voor uw hond en om altijd de bijsluiter aandachtig te lezen voordat u het product gebruikt.

Natuurlijke remedies

Er zijn ook veel natuurlijke remedies beschikbaar voor het bestrijden van vlooien op uw hond, zoals essentiële oliën en knoflook. Deze remedies werken door de vlooien af te schrikken en te voorkomen dat ze zich op uw hond nestelen.

Effectieve producten om vlooien en teken tegen te gaan

Seresto voor honden en Advantix voor honden zijn beide effectieve producten om vlooien en teken op uw hond te bestrijden. Seresto werkt door middel van een unieke combinatie van actieve ingrediënten die continu vrijkomen uit de band, wat resulteert in een blijvende bescherming gedurende 8 maanden. Advantix, aan de andere kant, werkt door middel van een topische oplossing die op de huid van de hond wordt aangebracht en de vlooien en teken binnen 24 uur doodt. Beide producten zijn zeer effectief en bieden een geweldige oplossing voor eigenaars van honden die op zoek zijn naar een gemakkelijke en efficiënte manier om vlooien en teken te bestrijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *